A legfontosabb babaholmik az első néhány hétre

Az első néhány nap a babával otthon igazi kihívás a szülőknek.

Olyankor sokan azt érzik, hogy hiába olvastak el egy csomó könyvet, cikket, véleményt és különböző fórumokat, egyszerűen azt se tudják sokszor mit és hogyan csináljanak.

A nagy örömben és izgatottságban azt is elfelejtjük, amit a saját szüleink tanácsoltak nekünk a babával kapcsolatban.

Szerencsére ezek csak pillanatnyi kis megzavarodások, és egyből visszatérünk a Földre, amikor a baba eszeveszetten elkezd ordítani, vagy éppen pont összekakilta magát.

Szülőnek lenni kemény dolog

Szülőnek lenni kemény dolog

Hasonló kisebb pánikrohamaim az elején nekem is voltak, főleg, hogy nálunk két baba érkezett egyszerre, és sokszor azt se tudtam, milyen bolygón vagyok.

Amikor az ember nem tudja magát hetek óta kialudni, nem vett egy jó fürdőt és nem evett úgy igazán egy jót, hogy azzal jót is lakjon, akkor bizony néha a talaj kicsúszik a lábunk alól.

Persze nem bánkódok, és nem akarok nyafogni sem, csak azt mondom, hogy nem veled van a gond, ha néha te is így érzel.

Szülőnek lenni bizony kemény meló, de megvan a maga csodálatos oldala is.

Előre mindent szerezz be!

Előre mindent szerezz be!

Mielőtt túlságosan előre rohannánk, és már azon siránkoznánk, milyen gyorsan megy az idő, nézzük meg még egyszer, mi az, amire az első napokban szükségetek lesz, miután hazaértetek a picivel.

Nem véletlenül mondtam korábban is, hogy előre mindent el kell intézni, ami vásárlással kapcsolatos, mert egyrészt időtök sem lesz rá.

Másrészt, ha lesz is néhány szabad percetek, hidd el, nem akarod még azt is vásárlással tölteni.
Az első pár hét biztos, hogy kaotikus és teendővel teli lesz a számotokra, esélytelen, hogy ti vagy akár bárki más folyamatosan ugráljon azért, mert nem vettétek meg azt, amiről mindenki tudja, mennyire fontos, hogy meglegyen, mire jön a baba.

Úgyhogy készüljetek fel! 

A 10 legfontosabb babaholmi az első otthon töltött hetekre

A 10 legfontosabb babaholmi az első otthon töltött hetekre

Nem húzom sokáig a szót, és nem fogom oldalakon át ecsetelni neked, mit és miért kell beszereznetek.

Legyen ez egy útmutató a számotokra, amivel könnyen tudtok érvényesülni.

  1. Mindenképpen kelleni fog az anyukának egy mellszívó. Mindegy, hogy kézi vagy elektromos, de legyen egy otthon kéznél.
  2. Mibe teszed a lefejt anyatejet? Hát a cumisüvegbe. Ehhez válassz olyat, ami egyszerű, nem túl nagy és az eleje nagyjából olyan alakú, mint egy mellbimbó.
  3. Az etetéshez hozzátartozik majd a szoptatós párna is, és hidd el, amint kipróbáltad, érteni fogod, miért mondom, hogy kell egy ilyen is.
  4. A babafürdetéshez szükségetek lesz egy babakádra. Nem szükséges a drága, így-úgy felszerelt kádat venni, elég egy egyszerű is, úgyis körülbelül 5 percet tölt benne a baba.
  5. Fürdetéshez a következőket használjátok: babasampon, babaolaj, baba hajkefe, popsi kenőcs, kisolló és fültisztításhoz alkalmas eszköz. Ezek azok, amik kellenek, semmi más.
  6. Legyen egy fürdőlepedője, lehetőleg kapucnis, hogy meg ne fázzon a fürdés után.
  7. A kelengye nagyon fontos, legyen 2-3 ruhácskája, amit cserélgetni is tudsz, ha a baba összekoszolná.
  8. Pelenkázáshoz nem csak a pelenka kell, de ugyanúgy szükséges egy pelenkázó szekrény is, aminek lehúzható és mosható huzatja legyen.
  9. Textilpelenka állandó használatban van ilyenkor, legyen abból is néhány darab.
  10. Ajánlatos még tartani otthon egy légzésfigyelőt (főleg, ha nem egy szobában van veletek a pici), és egy babamérleget, amivel folyamatosan tudjátok figyelni a baba súlyát.

Látod, nem is olyan hosszú ez a lista.

Ezeket mindenképp szerezzétek be, hogy megkönnyítsétek a saját helyzeteteket!

drog-stop.hu